Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Karlslunds IF FK Dam

Följ

Dam

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 IF Eker Örebro 8 5 3 0 18
2 Nora BK 8 4 4 0 16
3 Karlslunds IF FK 8 4 3 1 15
4 GSBK 8 4 2 2 14
5 Rynninge IK 2 8 3 3 2 12
6 Mosjö SK 8 2 3 3 9
7 HOIF/SMÅ IF 8 2 2 4 8
8 Yxhults IK 8 1 2 5 5
9 Pålsboda GOIF 8 0 0 8 0

Match

Nora BK

0 - 0
Norvalla
8 augusti 2021
16:00

Karlslunds IF FK

Referat

Referat: Nora BK - Karlslunds IF FK

Nora BK – Karlslunds IF FK DAM

“One small step for man, one giant leap for mankind.”
Eller ah…nu hade kanske Niel Armstrong en lite längre bit att åka för att yttra de bevingade orden men fyra mil är också en bit att resa för att skriva historia! Och det gjordes idag! Karlslunds damer begav sig mot Nora för att sparka av sig overallerna och kicka igång premiären av div 4 som första damlag hos klubben!

Det var ett nervöst gäng som samlades i omklädningsrummet. Många fjärilar som gjorde sig besväret att kittla i tjejernas magar. Vi gick igenom gameplan. Tänka på att ha huvudet med sig och hur vi tänkte spela. Och vi börjar piggt och aggressivt! Kommer genast upp i banan och anfaller. Vi vinner på vänster långsida och Sterky får så när läget. Målvakten plockar upp. Sterky kommer igen för runda två efter att vunnit en strid nere vid kortlinjen. Får tyvärr bollen för långt ifrån sig och läget glider oss ur händerna.

Karlslund pressar på och tvingar Nora att spela ett långt spel. Tess kommer till ett läge som målvakten räddar och vi har hörna. Resultatlös.

Moa sätter tonen i backlinjen och sätter stopp för allt Nora kommer med på kanten. Nora kommer på nytt anfall men Trygg tar ton efter Moa och stänger den dörren med lås och bom. Karlslund kan vända och komma på nytt anfall som ger ännu en resultatlös hörna.

Lagen har känt på varandra en stund och det börjar slå lite gnistor! Det är tufft och hårt där ute och smäller friskt åt alla håll. Karlslund får frispark på mitten och Moa slår in den bakom Noras backlinje som Amanda nästan får en tå på.

Karlslunds i nytt anfall. Sterky slår en boll i djupet som Tess fiskar upp och drar längs väg 50 i hundra mot mål. Norabacken tycker dock att någon form av fartgräns är att föredra. En perfekt glidtackling och Tess får en dos av egen medicin.

Noren vinner boll på sin kant och slår ett inlägg som nästan går in. Hörna igen som Moa får en panna på som går över.

Nora anfaller och lyckas krångla sig igenom backlinjen med bollen. Kajsa kommer ut men når inte bollen. Moa rensar undan.

Bella får syna Noras fina gräsplan på mycket nära håll efter sen tackling i ryggen, men ingen åtgärd från domaren. Pipan ljuder dock lite senare när det kommer en brysk tackling på spelare som lämnade bollen ifrån sig igår eftermiddag. Moa slår frisparken och Tess är där och hugger men inget resultat.

Nora på nytt snabbt anfall. Slår ett pass mot fri anfallare som lossar skott…..Kajsa plockar upp i skopan.

Det är en jämn och tuff kamp vi ser men vi kan också se att Nora drar fördel av att ha gräset som hemmaunderlag. Den tjocka fina mattan suger tag i skorna och ger inget gratis till den som löper. Det bli oerhört jobbigt om man inte är van. Karlslund ser tagna ut av underlaget och vi kan se att Nora drar fördel av det.

Dommaren blåser. Paus!

Vi pratar om att komma tätare i press och komma högre upp i banan. Vi måste komma rätt i timing och sätta pressen i rätt lägen. Inte stå och titta och vänta för att se innan vi agerar. Det finns lite grus i maskineriet och vi går igenom strategin för matchen igen och gör vissa justeringar. Kommunikationen måste också bli bättre mellan lagdelarna.

I gång igen. Hörna Nora, ut! Vi hamnar på hälarna och kommer fel i pressen. Nora vinner boll och kommer till avslut. Kajsa räddar!

Stora gruskorn har samlats i kullagren och Nora passar på medan vi sopar bort de sista små stenarna. Hörna igen! Resultatlös!

Noren får tag i bollen och krigar med sig bollen upp i banan. Får in en fin pass till Jonsson som blir tacklad i skottögonblicket och vi får frispark i bra läge. Amanda slår, målvakten plockar ner och ger sig ut på en liten promenad…..den promenaden blev för lång och vi tilldelas en indirekt frispark precis in till straffområdet. Moa petar, Amanda slår….i muren.

Karlslund kämpar sig upp längs kanten och inlägg igen som Jonsson så när kan få in. Anfall igen av Larsson den här gången, pass Jonsson som skjuter….målvakten lyckas med nöd och näppe plocka ner den. Vi är och nosar på 0-1 men får inte in den. Tess…nästan!! Ännu en fin glidtackling, den här gången på Amanda och Nora kan gå till attack. Skott som går högt över.

En tilltrasslad situation i straffområdet där Kajsa tappar boll som rullar farligt nära mållinjen! Moa agera assisterande målvakt och offrar sig orädd för att hindra bollen att gå in så Kajsa hinner tillbaka och kan återta sin plats i mål!

Nytt anfall och trassel i Noras backlinje. Vi lyckas inte få in den men bollen rinner ut mot mitten där Bella drar på ett skott utifrån som dessvärre hamnar i omloppsbana.

Det blir läge för en syjunta i nästa anfall där vi snor och drar och lyckas nästan tråckla in bollen, men den hamnar hos målvakten igen.


Nora kommer på anfall och får en hörna. Den slås och dimper ner precis i mitten på straffområdet! Nora är där med en fot och slår till. En blixtreaktion av Kajsa i målet stoppar 1-0!!!

Karlslund pressar på och vi kan se att av 80% möjliga spelar vi på 110%!! Vi går för tre poäng, om det råder ingen tvekan! Vi anfaller på nytt och lyckas nästan få in den. Noren sliter som ett djur på kanten och får med sig bollen! Inlägg och Tess är där men så också målvakten!!
Domaren blåser 0-0

Stämningen på bänken är densamma som efter en förlust och jag förstår dom. Karlslund spelade en mycket bra fotboll, hade kontroll och förde matchen stora delar. Tjejerna ville, SKULLE ha tre poäng men måste nöja sig med en.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Alva Jonsson 1 0 0 0 0 0
Amanda Forsell 1 0 0 0 0 0
Elsa Söder 1 0 0 0 0 0
Emilia Hagberg 1 0 0 0 0 0
Emma Larsson 1 0 0 0 0 0
Emma Norén 1 0 0 0 0 0
Frida Trygg 1 0 0 0 0 0
Isabella Boldt 1 0 0 0 0 0
Lovisa Sterky 1 0 0 0 0 0
Matilda Fägersten 1 0 0 0 0 0
Moa Larsson 1 0 0 0 0 0
Therese Andersson 1 0 0 0 0 0
Tilde Odler 1 0 0 0 0 0
Tyra Hermansson 1 0 0 0 0 0
Wera Rydborg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Kajsa Andersson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng